2017. május 20., szombat

Képregényírás - Thumbnailek

Remélem, senkinek nem okozok meglepetést, ha azt állítom, hogy a képregényrajzolás megkezdése előtt praktikus forgatókönyvet írni 😀 Mert ugye honnan tudnánk különben, hová fut ki a sztori, hogy épülnek fel a jelenetek, beleférünk-e a tervezett oldalmennyiségbe? Csomó minden nem látszik még persze a puszta szövegből, ezért rajzolunk egyszerűsített oldalvázlatokat, thumbnaileket már az elejétől.

 

Ez a saláta itt az 5Pallos első epizódja, thumbnailesítve (úgyhogy mindenkinek kár volt megvennie, mert itt az egész mindenség, lol, ha ezt tudtátok volna 😃 ). A szöveges forgatókönyv írása közben már firkálgatom is az oldalterveket, mert számomra könnyebb, ha rögtön le is jegyzem az adott jelenetet, amint és ahogy eszembe jut (bár egy nyugodtabb, beszélgetős résznél ez utólag is könnyen megy). Amikor az megvan, kiegészítem a nem konkretizált részekkel, esetleg elejétől, sorba rendezve újrarajzolom a thumbnaileket. Ahogy a képen látható, itt már oldalpárokba rendeztem az oldalterveket, ahogy majd a kiadványban is meg kell jelenniük, hiszen ettől is függ, mit hová rajzolok, mely jelenet hol kezdődik és ér véget.

Ezeknek a kis vázlatoknak egyébként az lenne a lényege, hogy minél gyorsabban feldobjuk a panelek elrendezését, a bennük lévő kompozíciókat, és már menjünk is tovább. Ezért elég kicsiben, pár centisben megrajzolni őket (innen a nevük is), hogy ne is tudjunk nagyon elmélyülni a részletekben. Ezt nekem még gyakorolni kell, és jobban is tudok komponálni, ha jóval nagyobban rajzolom meg 😉


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése